New York Times-მა ქართულ წითელ ლობიოს სტატია მიუძღვნა

Read Time:25 Second

ამერიკული გამოცემა New York Times-ის ჟუნალისტმა მელისა კლარკმა ქართულ წითელ ლობიოს სტატია მიუძღვნა.

ჟურნალისტი წერს, რომ საქართველოში ჩასულ ამერიკელებს ძირითადად ხაჭაპური და ხინკალი უყვარდებათ, თუმცა მისთვის ქართული კერძები მოხარშული ლობიოთი იწყება.

“პირველად ლობიოს სახელი ჩემი მეგობრისაგან ალისა ფეირინგისგან გავიგე, რომელიც საქართველოდან ჩამოვიდა. ის ღვინის დამზადების უძველეს ქართულ ტრადიციებს იკვლევდა და ამის შესახებ წიგნიც დაწერა. ნიუ-იორკში დაბრუნების შემდეგ ალისა დიდხანს მიყვებოდა ქართული ბოსტნეულისაგან მომზადებული კერძების შესახებ”- წერს ჟურნალისტი და აღნიშნავს, რომ მეგობრის რეცეპტით ლობიო თავადაც მოამზადა.

ჟურნალისტი თავის სტატიაში ჭადის და ტყემლის შესახებაც წერს.

About Post Author

ქეთევან ნინუა

საინფორმაციო სააგენტო tiflisnews.ge ჩვენი მიზანია მოგაწოდოთ ასი პროცენტით დადასტურებული ინფორმაცია ყველაზე მოკლე დროში კონტაქტი- ☎️ 557 13 16 73
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Comments

კომენტარები

Previous post საზოგადოებრივის კანონპროექტზე და პრეზიდენტის ვეტოზე უმრავლესობა ხვალ იმსჯელებს
Next post „ინტერი“ საქართველოში საზაფხულო სკოლას ხსნის