იტალიური პასკა “პანეტონე”: მსუბუქი, მარტივი და მართლა უგემრიელესი!
მდიდრული პური – აი, ასე ითარგმნება იტალიურიდან პასკა “პანეტონე”. გირჩევთ, სცადოთ სააღდგომოდ ამ რეცეპტით პასკის გამოცხობა – ნამდვილად არ ინანებთ…
- ქიშმიში – 170 გ
- თეთრი რომი – 20 მლ
- ცხელი წყალი – 20 მლ
- კვერცხი – 3 ცალი
- ვანილი 1 შეკვრა
- თაფლი – 40 გ
- ცუკატები – 130 გ
- ფქვილი – 540 გ
- შაქარი – 150 გ
- მშრალი საფუარი – 5 გ
- მარილი – 2 გ
- 1 ლიმონის ცედრა
- დარბილებული კარაქი – 250 გ
- გამდნარი კარაქი – 1 ს/კ
- ცივი კარაქი – 1 ს/კ
მომზადების წესი:
1. ქიშმიშს დაასხით 2 ს/კ თბილი წყლისა და რომის ნაზავი;
2. ფქვილში ბლენდერის მეშვეობით აურიეთ საფუარი, შაქარი, მარილი, ლიმონის ცედრა, ვანილი.შეგიძლიათ გამოიყენოთ ვანილის გახეხილი ჩხირიც: პასკა მეტად არომატული გამოვა.
ცალკე ათქვიფეთ კვერცხი თაბილ წყალთან და თაფლთან ერთად.
3. მშრალი მასა შეურიეთ კვერცხისა და თაფლის მასა ბლენდერის მეშვეობით. ცომი ერთგვაროვანი უნდა გამოვიდეს. ნელ-ნელა ჩაუმატეთ დარბილებული კარაქი, თითო კოვზით და თან შეუჩერებლად თქვიფეთ.
4. ერთმანეთში აურიეთ გაფუებული ქიშმიში, ცუკატები და გამდნარი კარაქი, მიღებული მასა შეურიეთ ცომს.
5. მოათავსეთ მიღებული ცომი მოზრდილ ჯამში, გადააფარეთ საკვების შესაფუთი ცელოფანი. ცომს დაახლოებით 15 საათი დაჭირდება გასაფუებლად, უნდა მოიმატოს სამჯერ, ამიტომაც წინასწარ განსაზღვრეთ ჯამის ზომა.
6. აფუებულ ცომს მოაყარეთ სულ ცოტაოდენი ფქვილი და გააკეთეთ გუნდა, რომელსაც გადაიტანთ გამოსაცხობ ფორმაში.
7. გადააფარეთ ცომს სველი და კარგად გაწურული ჩაის ტილო და გააჩერთ კიდევ 4-5 საათი ოთახის ტემპერატურაზე.
8. გაახურეთ ღუმელი 190 გრადუსზე.
9. გაუკეთეთ ცომის ზედაპიზე ჯვრის ფორმის ჩანაჭდევი და მასში ჩადეთ ცივი კარაქის ნაჭერი. შედგით ღუმელში. მზაობა შეამოწმეთ ასანთის ღერით: ის ცომიდან ოდნავ სველი უნდა ამოვიდეს და არავითარ შემთხვევაში ძალიან სველი.
10. გამოიღეთ ღუმელიდან გამომცხვარი პანეტონე და აცადეთ გაცივება. შემდეგ გადმოიღეთ ფორმიდან და მორთეთ პასკა ჩირებით, ან მინანქრით.
About Post Author
ქეთევან ნინუა
Comments
თბილისის ოპერისა და ბალეტის თეატრში ფრიდონ სულაბერიძის 80 წლის იუბილე საზეიმოდ აღინიშნა
საქართველოს კულტურის, სპორტისა და ახალგაზრდობისთბილისის ოპერისა და ბალეტის თეატრში ფრიდონ სულაბერიძის 80 წლის იუბილე საზეიმოდ აღინიშნა სამინისტროს მხარდაჭერით, თბილისის ოპერისა...
ელისო ბოლქვაძე: მჯერა, ხელოვნების ენით შესაძლებელი გახდება რთული დიპლომატიური დიალოგი ერებს შორის მშვიდობის გასამყარებლად წარიმართოს
დღეს, საქართველოში, კულტურის პოლიტიკა განხილულია როგორც უმნიშვნელოვანესი პრიორიტეტი ქვეყნის განვითარებისთვის. საქართველო თავისი მდიდარი, შთამბეჭდავი ისტორიით და მისწრაფებებით გამორჩეული და უძველესი...
Asia Pacific Screen Awards-მა მერაბ ნინიძე საუკეთესო მსახიობ მამაკაცად დაასახელა
ავსტრალიაში გამართული აზიური ფილმების საერთაშორისო კინოფესტივალის დაჯილდოვების საზეიმო ცერემონიაზე საუკეთესო მამაკაცი მსახიობის ჯილდო მერაბ ნინიძემ მოიპოვა. მას ჯილდო ალექსეი გერმანის...
BBC-მ 21-ე საუკუნის 100 საუკეთესო სერიალი დაასახელა
HBO-ის მიერ შექმნილი ამერიკული კრიმინალური დრამა „მოსმენა“, რომელიც 2002 წლიდან 2008 წლამდე პერიოდში გამოდიოდა, სამაუწყებლო კორპორაცია BBC-მ 21-ე საუკუნის საუკეთესო...
თეატრებისა და კინოთეატრების სრულყოფილად ამოქმედება ეპიდემიოლოგიური ვითარების გამო გადაიდო
უწყებათაშორისი საკოორდინაციო საბჭოს გადაწყვეტილებით და ქვეყანაში არსებული ეპიდემიოლოგიური სიტუაციის გათვალისწინებით, საქართველოში თეატრებისა და კინოთეატრების გახსნის ვადა, რომელიც განისაზღვრებოდა 1-ლი ნოემბრით,...
მხოლოდ 2 ინგრედიენტი და უბრალო კვერცხის ცილა კულინარიულ შედევრად გადაიქცევა
ინგრედიენტები კვერცხის ცილა - 7 ც შაქარი - 150 გ კარამელის სოუსისთვის შაქარი - 140 გ წყალი - 40 მლ...