ერევანში 240-კილოგრამიანი ტრადიციული სომხური ნამცხვარი მოამზადეს

Read Time:21 Second

სომხეთში ყველაზე გრძელი ტრადიციული დესერტი “გატა” მოამზადეს – 240-კილოგრამის წონის, 40 მეტრი სიგრძისა და 40 სმ-ის სიგანის დესერტს 30 კონდიტერი აცხობდა. ცხობის პროცესი 2 დღეს გრძელდებოდა, სამზადისი კი – ერთ კვირას. ინფორმაციას JAMnews-ი ავრცელებს.

გატა – სომხური ეროვნული ტკბილი ნამცხვარი, რომლის გულიც გამდნარი კარაქის, შაქრისა და ფქვილისგან მზადდება. ძველ დროში გატა სუფრაზე დღესასწაულებზე ჩნდებოდა, ახლა კი ის ყოველდღიურ ტკბილეულად იქცა.

მისი მომზადების ინიციატორებს მიაჩნიათ, რომ ამ გატას გინესის რეკორდების წიგნში მოხვედრის შანსი აქვს

About Post Author

ქეთევან ნინუა

საინფორმაციო სააგენტო tiflisnews.ge ჩვენი მიზანია მოგაწოდოთ ასი პროცენტით დადასტურებული ინფორმაცია ყველაზე მოკლე დროში კონტაქტი- ☎️ 557 13 16 73
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Comments

კომენტარები

Previous post ირაკლი კობახიძე გერმანიის ბუნდესტაგის ვიცე-პრეზიდენტს შეხვდა
Next post როგორ იქცევიან კაცები, რომლებიც ღალატისთვის ემზადებიან